tabung nak gi haji

orang-orang bijak pandai

Tuesday, October 16, 2012

mamat sakit jiwa...

assalamualaikum...
Sejujurnya, sedih dan terkilan dengan sikap segelintir rakyat Malaysia yang mengaku telah merdeka jiwanya tetapi pada masa yang sama tetap bodoh dan bebal menghina rakyat Kelantan tanpa ada sekelumit perasaan malu.

Terbaru, seorang tutor sambilan di UTM, Skudai yang bernama Shafie Rosli dari Johor menghina seluruh rakyat Kelantan . Benarlah orang kata, walau setinggi mana pun belajar tetapi ditakdirkan oleh Tuhan untuk menjadi 'bodoh' tetap juga membawa 'kebodohan' nya kemana-mana walaupun menyambung pengajian peringkat PHD pada umur 25 tahun.

Kepada Shafie Rosli, kami seluruh warga Kelantan mendoakan anda supaya anda selamat. Doa orang yang dizalimi dan disakiti insyallah didengar olehNya. Mungkin ujian awal Allah adalah memberi kamu 'kebijaksanan' menyambung PHD pada umur 25tahun. Tapi hari esok belum pasti.

Melaungkan 'say NO to fanaticim' , tetapi diri sendiri yang terlalu bebal dengan fanaticm. Inilah contoh manusia yang paling bongkak yang pernah kami jumpa.

Ngaji tinggi-tinggi , tapi bodo bertingkat-tingkat.

"Anda boleh membunuh 100 pemuda Kelantan, tetapi anda belum tentu mampu membunuh 1 jiwa pemuda Kelantan "

Ayuh share dan sebarkan 'kecerdikan' seorang tutor sambilan dari UTM ,Skudai ini.

2 comments:

  1. hmm..sepatutnya benda ni tak terjadi.. kita tetap satu bangsa juga. bukannya bangsa lain.. yang patut diperangi ialah bangsa amerika tu..

    ReplyDelete
  2. Sekarang ni apa yang kita nak cakap, apa yang kita nak tulis kena fikir semasak-masaknya. Banyak mata yang memerhatikan. Hina menghina ni tak sepatutnya terjadi.

    ReplyDelete

kalau korang rasa korang sweet sila komen....