tabung nak gi haji

orang-orang bijak pandai

Saturday, August 11, 2012

iklan menyentuh hati seluruh rakyat malaysia

assalamualaikum...

hai uollss...sudah sepurnama aku tak menjengah blog sendiri akibat kebizian membuat persiapan raya konon padahal malas maklum la kan nak raya mood raya mengatasi segala-galanya tu sebabnya blog sendiri terabai tapi insyallah lepas raya kan ku seru kembali mood  rajin mengarang ayat 10 kerat selagi terdaya dan ideal menjengah kepala hotak aku yang tepu serta gebu..

aku tahu semua orang dok sibuk cerita pasal iklan beras bernas yang menyentuh hati dan sanubari limpa paru-paru,buah pinggan dan usus kecil dan usus besar dan aku yakin semua orang buat entry pasal iklan ni aku nak menempal juga la buat entry pasal iklan beras bernas ni...sedih memang sedih tapi dah nasib diorang kita patut bersyukur sebab masih ada mak dan ayah tapi kadang-kadang kita alpa dengan kehidupan duniawi sampai kadang-kadang  kita lupa kat mak ayah kita yang sentiasa menanti kan kita sementara hayat kedua-dua orang tua kita ada jaga la meraka sayangi la meraka dengan sepenuh hati dan sentiasa hargai pengorbana kedua-dua ibu dan ayah kita betul tak tiba-tiba jer rasa macam nak nangis T_T .....

sedih kan asal iklan raya mesti ada part-part menyentuh hati macam ni,tujuan utama iklan ni opkos la untuk sedarkan kita dalam kita bergembira mesti ada yang berduka eh macam lagu la pulok biasa la manusia bila bab raya semangat tak bleh blah tapi kalau bab puasa macam nak kena hukum bunuh hakpuiii.....ok la uollss selamat berpuasa dan selamat hari raya tak sabar nak raya nak balik kampung peluk cium mak ayah nak mintak ampun banyak-banyak...ok bye!!!


nota bulan ramadan:

2 comments:

  1. memang sangat2 menyedihkan iklan ni.. tersentuh jiwa saya yang kental ni..

    ReplyDelete

kalau korang rasa korang sweet sila komen....