tabung nak gi haji

orang-orang bijak pandai

Wednesday, July 4, 2012

haiwan peliharaan pilihan anda

assalamualaikum..

aku adalah pencinta haiwan berbulu tak kisah la haiwan jenis ape yang penting dia berbulu, kalau berkulit sejuk-sejuk,lembik-lembik harap maap aku memang tak suka aku geli yang amat tengok dari jauh pon aku rasa nak pecut 1000 meter...

bintang peberet aku kucing tak kira la kucing jenis ape kucing kurap pon aku layan gak sebab kucing kurap dia tak mintak dia dijangkiti kurap tapi dah nasib sebab tak terbelakan so jangan ko layan kucing kurap macam kucing kurap potong kaki la,pijat kepala sampai bersepai paling dashyat letak dalam plastik campak kat lombong tu namanya zalim...

kat rumah akak aku pon ada dua ekor kucing dua-dua betina tapi malang sekali akak aku dah mandulkan kucing-kucing kat ruman ni sebab pertama taknak kasi beranak pinak,so bila dah beranak pinak tu makanan pon kena acap kali kena beli so pembelajaan makin besar lepas tu yang paling tak bleh blah berak bersepah...

kalau diberi pilihan aku teringin sangat nak bela anjing sebab pertama anjing ni dia cerdik sikit berbanding kucing,tapi malang sekali menatang anjing ni harom makanya kita pandang jer ler dari jauh nak usap-usap harap maap...


anda kena siapa dia ni la anjing paling cute kat seantero dunia dan sangat pemes siap facebook sejuta like uollssss....ko ade?????tak caya korang bukak pesbuk BOO 


alolo tomeynya dia....baby come to mama!!!!


boo bersama bffnya comey gak aku rasa macam nak gomo-gomo jer asal la ko comey sangat?????

bela bintang sebenarnya boleh jadi terapi tau terutama sekali time kita stress bila tengok telatah haiwan-haiwan comey kita rasa terhibur,dulu aku ada bela hamster tapi dah arwah dah sobsobsob...malas dah nak beli baru tak sanggup lagi rasa kehilangan....


aku teringin nak bela kucing berbulu putih hidung penyet camni comey kot...baby come to mama!!!

ok papai...




2 comments:

  1. saya rasa kucing putih tu lagi comel daripada anjing2 tu. jadi. lupakan hasrat nak bela anjing tu ye.heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti la sy kaya nanti sy pi beli...

      Delete

kalau korang rasa korang sweet sila komen....