tabung nak gi haji

orang-orang bijak pandai

Thursday, June 30, 2011

terkezut dan terharu

asalamualaikum....lalalala saya sangat gembira rasa macam nak terjun dari bangunan 80 tingkat,nak lompat katak 1000 kali,rasa macam nak golek terguling depan orang ramai!x sangka abang ben ketak2 memilih aku blogger pilihan untuk ari ni,aku punya ar gumbira sampai nak taip entry ni macam terketar kelu tangan nak menaip kepala otak cam blur jap aku macam x caya beb pedahal aku baru jer start berblog follower pon x ramai tapi x sangka terpilih,korang jangan jeles lak hehhehheh...riak ler pulok hehe!

tapi saya nak ucapkan ribuan tenkiu ikan puyu kat abang ben,saya sangat terharu sobsobsob!
terima la serangkap pantun dari saya!

buah cempedak diluar pagar,
rumah abang ben ada pokok cempedak,
kalau abang ben orang yang pandai,
kalau saya salah tolong tegurkan.

perghh...pantun x bleh blah hahaha...saya bukannyer pandai berpantun ni main bantai jer  hehehe!

korang2 sume yang baru follow saya tenkiu ikan puyu i lap u all aku rasa nak peluk cium korang muahhhh...muahhhh hehehe jangan cakap aku gatal lak!



cakkkkk....bye korang tenkiu!

Wednesday, June 29, 2011

aku bercuti tanpa sebab

iyer ari ni aku bercuti"dengan itu saya ishtiharkan butik saya ditutup selama sehari"
sebab2 butik ditutup sebab aku x mau keje sorang bosan beb mati kering sorang2!

dok kat umah amat membosankan nk kuar malas dengan cuaca hujan camni wat aku rasa nk berlingkar cam anaconda kat katil seronoknyer baring dah lama x bersenang lenang camni selalunyer masa aku diabiskan kat butik jer!

korang yang ngah keje 2 jangan jeles aku tau dengan keadaan cuaca camni leh wat korang ngantuk betul x...betul x?????dengan econnyer lagi sejuk2 perghh...bisa melelapkan mata!

apa aku nak wat ari ni dr selain tido,aku rasa aku nak masak,aku nak spesel pasni aku nak nak cari resepi best2 kat blog cik mat gebusss....yg sgr terror memasak!selain masak aku nak tengok tv sampai lebam,pastu baca blog korang,pastu makan,banyak gak aktiviti aku buat ari ni,tapi altiviti yang wajib aku buat TIDO KROOOOHHH....

OK BYE ZZZZZZZZZZZZZ......

wordless wednesday

inner ni sangat unik n comey...... : )

aku benci jantan yg suke ambik kesempatan...

iyer aku benci jantan camtu,perempuan mng insan yang lemah tapi lelaki jgn ambik kesempatan atas kelemahan perempuan tolong hormati kaum hawa,walaupun sejahat atau seburuk mana perangai perempuan 2 die tetap insan biase yang sentiasa melakukan kesilapan!

aku rasa jantan yang suke ambek kesempatan ni jenis jantan jongos yang mementingkan nafsu semata-mata,
x sepatut benda ni berlaku,sebagai perempuan kite jangan terlalu tunjukkan kelemahan kite pada laki,pujuk rayu diorang,kata2 manis diorg dan sebagainyer!

aku x suke ade perempuan yang jenis  kalau dah sayang kat jantan 2 sampai sanggup wat ape jer termasuk gadaikan body kat jantan 2,x cukup gadai body kat jantan  siap bagi duit lagi eeee....bodoh!!!!
wei buke ler minda sikit jangan jadi hamba cinta jantan jongos.

tapi x sume laki dalam dunia ni jahat atau suke ambek kesempatan ade gak yang baik,yang setia,yg beriman,tapi zaman susah nak cari laki yang betul2 baek macam ayah2 kite dulu2,ayah kite of course ler baik kalau jahat xdenyer kawen dgn mak kite sampai puluh2 tahun betul x???

aku nasihatkan kat laki kat luar wei insaf ler dunia dah akhir zaman bawa2 ler bertaubat rentikan keje x berfeadah 2!puasa pon dah dekat ni ape kate ambek kesempatan puasa tahun untuk berubah kearah kebaikan mana ler tahu tahun kali terakhir kite berpuasa!!!!

akak2,adik2,makcik2 dah ganti pose belum,aku alhamdulillah tahun lepas pose full korang mesti x cayakan???aku pon pelik asal aku x A.B.C tapi ok pe x kena ganti pose hehehe.....

sedarlah wahai kaum adam di luar sana yang banyak menyakiti kaum hawa . mereka dicipta bukan untuk ditindas dan diperlakukan sesuka hati oleh kaum adam , tetapi uuntuk dibimbing dan dibentuk agar menjadi wanita yang solehah!

hayati lirik lagu ini 


Wanita 

Album : Insan Istimewa
Munsyid : De Hearty
http://liriknasyid.com


Kau digelar sebagai penyeri dunia
Hadirmu melengkap hubungan manusia
Bukan sahaja dirindui yang biasa
Malah Adam turut sunyi tanpa Hawa

Akalmu senipis bilahan rambut
Tebalkanlah ia dengan limpahan ilmu
Jua hatimu bak kaca yang rapuh
Kuatkanlah ia dengan iman yang teguh

Tercipta engkau dari rusuk lelaki
Bukan dari kaki untuk dialasi
Bukan dari kepala untuk dijunjung
Tapi dekat dibahu untuk dilindung
Dekat jua di hati untuk dikasihi
Engkaulah wanita hiasan duniawi

Mana mungkin lahirnya bayangan yang lurus elok
Jika datangnya dari kayu yang bengkok
Begitulah peribadi yang dibentuk

Didiklah wanita dengan keimanan
Bukannya harta ataupun pujian
Kelak tidak derita berharap pada yang binasa

Engkaulah wanita istimewa

Sedarilah insan istimewa
Bahawa kelembutan bukan kelemahan
Bukan jua penghinaan dari Tuhan
Bahkan sebagai hiasan kecantikan

Lagu : Syamer (ADA Exists Sdn. Bhd.)
Lirik : Syamer (ADA Exists Sdn. Bhd.)






Monday, June 27, 2011

pasar malam

nape orang suke pergi pasar malam??????nak kata barang murah xde ler sgt klu nak dibandingkan harga kat giant atau tesco lebih kurang sama jer cuma kat pasar sayur lagi fresh kot!

aku pantang sikit kalau gi pasar malam,aku pantang jumpe mesti nak singgah padahal xde nk beli ape pon saje ronggeng2 mana tahu jumpe jodoh kat pasar malam kahkahkah..
satu lagi pantang aku kalau gi pasar,pantang jumpe makanan sume aku nak beli rambang mulut aku sume aku nak makan kalau bleh sume aku nk borong,tapi peberat aku kalau gi pasar aku suke sgt beli kuih peneram jiwa sedap rasa sweet2 gitieww dan makan panas2 yummmy...

                                     kuih peneram bagi sape2 yg x tahu ape itu kuih peneram

kuih peneram pon dah naik harga dah kalau dulu 10 sen seketul skang 9 ketul sehinggit ate deme naik harga ceciter????

tadi masa aku kat pasar aku tengok ramai giler orang jual bundle, laku ke jual bundle ni seumo idup aku x prnh lagi aku pakai brg bundle bkn berlagak ke ape aku cuma pikir camner ler kalau tuan pya baju ni dulu ade penyakit kurap,panau ker niaya aku x kose akak..

pastukan t.shirt lawa2 tapi bukan yg bundle harga pon leh tahan comey lak 2 ade t.shirt burung marah,t.shirt elmo.t,shirt superman pon ade aku nak beli tapi kewangan tidak mengizinkan sobsobsob....

pastu kan korang aku nampak orang jual durian perghh...menusuk kalbu beb bau die tapi mahal ler asal durian mahal ekkk???

moral off the story zaman skang sume barang naik harga dan mahal...

pengaruh shawl!!!!!

shawl mng jadi rebutan dan sebutan dikalangan anak2 dara serta mak2 dara masa kini,
macam-macam jenis shawl yang ade kat pasaran skang ni,kalau dulu-dulu shawl lansung  x glamer
bleh bilang ngan jari baper kerat sangat ler yang pakai shawl tapi skang hambek ko sume gile pakai shawl termasuk ler aku,macam-macam fesyen tudung dah aku cuba ternyata aku serasi bersama shawl heheheheh...

tudung pertama yang menjadi pilihan hati aku masa dulu2 course off ler tudung bawal masa 2 tudung bawal perghhh...meletop-letop dgn jayanyer tapi skang sumenyer tinggal kenangan dah jadi hiasan almari dh, tiap kali aku pakai tudung bawal  aku rasa semak n tiap kali aku pakai aku rasa x selasa x tahu ler nape kena tiup angin jer mula ler die buat hal kelepek sini kelepek sana rimas aku tapi alhamdulillah aku x pernah pon niat nak freehair ni x kose akak....

                                         dulu saya meletop skang tinggal kenangan
tudung kedua idaman hati tudung ekin mawi glemer bagaikan dilanda demam af sume org nak pakai tudung ekin dengan harapan mawi akan terpikat ternyata cinta mawi hanya untuk ekin biar pon seribu orang pakai tudung ekin tapi dalam beribu 2 ekin jer nampak comey betul x...betul x....?aku suke pakai tudung ekin pasal senang cam time nk cepat ambek terus pakai,tapi tiap kali aku pakai tudung ekin aku rasa muke aku cam muke makcik bedah nape ekkkk????x sesuai mybe pastu terus aku x pakai n skang sume tudung ekin ni aku dah import balik kg n bagi kat bibik...!!!

                                             mawi milik saya kini dan selamanyer
dan skang tudung idaman hati kini dan selamanyer of course shawl,macam2 jenis shawl aku ade yg kedut2 yang x baper nak kedut2,chiffon,jersey,shawl yang ade batu gabak kat hujung 2 pon ade tapi shawl 2 kan bahaya wokkk klu kena kepala orang mau koma sebulan hehe nak pakai make sure xde orang kat sebelah korang,

                                               cun melecun ko ado??????
skang ni aku tengok anak2 dara serta mak2 dara sume dok giler pakai shawl satin,hannah tajima ler konon,hannah tajima pakai cun tapi aku tengok sesetengah yang pakai ala hannah tajima dah macam kak nab nak gi bendang pon ade,nak pakai ala2 hannah tajima kena gak tengok muke kite samada sesuai ke x, klu x comfirm sijibik kak nab nk gi bendang,korang dapat bayangkan x rupa kat nab camner try pejam mata n pikir camner rupa kak nab 2....hehe

                                         2 die kak nab kite siap pakai heel bagai 
x silap aku shawl ni start glemer disebabkan oleh yuna, start dari situ ler shawl ni glamer sume nak jadi cam yuna pakai tudung macam yuna gaya pon dah macam yuna pakai jacket, pakai suar ketat2,kalau bleh muke pon nak comey cam yuna hebat x hebat pengaruh yuna,kirannyer yuna ni leh dijadikan ikon fesyen muslimah masa kini,disbbkan die ramai anak2 dara yang freehair tutup aurat bagus ler 2!tapi jgn ler korang tutup aurat disbbkan fesyen atau trend semata2 ape kite buat adalah kerana allah dan tuntutan agama korang kena igt 2....!!!!

                                         korang suke style saya tiru ler yuna x kisah pon


                                  cam hannah tajima ker or cam hantu kak limah???????






skang dalam otak aku pikir nak beli shawl 1 kontena nak buat koleksi sambil2 2 leh jual,shawl satin kan ngah hot skang ni beli kain satin kat nagoya potong2 jahit tepi n jual agak2nyer laku x?????



saya

saya nak join sekali lagi segmen ben ashaari hehe...

Saturday, June 25, 2011

join segmen ben ashaari bleh tambah follower....

macam korang sume tahu follower aku mng x baper nak jenuh ade baper kerat bleh kira ngan jari tangan serta kaki,tapi xpe AKAK x kisah yg penting kite enjoyssss berblog,sehari x ngadap menatang ni rasa x best x lengkap hidup ku tanpa mu wahai blog ayat x bleh blah


petang tadi aku ade join segmen blogger paling fames amos x lain x bukan ben ashaari sila beri tepukan gemuruh untuk beliau hahaha....!!!!seronok beb tiba jer bertambah follower aku kih...kih...kih...lain kali aku nk join lagi ler kalau abang ben ketak2 2  buat segmen camni mana tahu leh tambah follower hehehe..

sape2 nk join cepat2 masa dah suntuk kul 10.00 pm segmen 2 akan ditutup dengan rasminyer,
kalau korang nak join sempat lagi kot,korang leh picit2 tekan2 kat sini untuk maklumat lanjut...
mana ler tahu bleh ler tambah follower leh mengeratkan ikatan keluarga sesama bloggers kuang3....

kepada adik2 comey yang baru singgah n follow blog akak tenkiu ikan puyu akak sangat hargai n akak terharu sob...sob...sob...perembesan hingus sedang berlaku sekarang ni ngeeee...

akhir kata u follow me i follow u ngeh...ngeh...ngeh...

BEN ASHAARI : Bang , jom g jalan jalan..

Santai Bersama BEN ASHAARI

nak join segmen ni bleh????saya ni blogger baru,baru berjinak2 dalam bidang ni ceh...siyes jer bunyi!!!
so...ramai2 ler kite pakat join segmen....

BEN ASHAARI : Bang , jom g jalan jalan..

Friday, June 24, 2011

warkah berlagu sendu buat m.i.n.a.h(bkn nama sebenar)

sebenarnyer kak eila rasa sedih sangat baca blog m.i.n.a.h(bkn nama sebenar) akak tahu m.i.n.a.h(bkn nama sebenar) masih x dapat lupakan die tapi m.i.n.a.h(bkn nama sebenar) kena belajar lupakan die kalau x sampai bile2 m.i.n.a.h(bkn nama sebenar) rasa x tenang,sedih,rindu n benci ngan die,akak dulu pun camtu gak rasa cam yang m.i.n.a.h(bkn nama sebenar) lalui skang ni,tapi dengan memaafi orang yg sakiti kite hidup kite lebih tenang!

akak tahu die tengah cuba pujuk m.i.n.a.h(bkn nama sebenar) tapi akak tegaskan xyah ler bagi peluang kat die sekali lagi sbb kelukaan kali kedua akan lebih parah tapi terpulang pada m.i.n.a.h(bkn nama sebenar) nak bagi peluang kedua ke atau ketiga tapi fikir dulu panjang lebar,akak tahu dalam hati m.i.n.a.h(bkn nama sebenar) masih ade cinta,sayang dan rindu itu semua mainan perasaan kite mng x bleh dinafikan sukar untuk kite lupakan orang yg pernah kite sayang,byk sgt memori terindah yg kite kongsi dengan die tiba2 jadi camni kite akan jadi ralat,blur silap ari bulan hilang pertimbangan hidup!

akak tahu m.i.n.a.h(bkn nama sebenar) tabah lalui semua ni,tapi akak tgk m.i.n.a.h(bkn nama sebenar) dah x happy gud lucky mcm2 dulu2 lagi akak dpt rasa perbezaan dulu dan sekarang,akak tengok m.i.n.a.h(bkn nama sebenar) macam kecewa sangat sampai sukar nak menerima lelaki lain dalam hidup m.i.n.a.h(bkn nama sebenar) x guna kite seksa diri sendiri untuk lelaki yang x menghargai kite,hidup mesti diteruskan lagi pun m.i.n.a.h(bkn nama sebenar) masih muda sekali sengih 10 yang datang,m.i.n.a.h(bkn nama sebenar) kan comey,sweet n dot....dot....dot... mesti ramai orang nk ngorat!

akak bukan nak masuk campur dalam urusan hidup m.i.n.a.h(bkn nama sebenar) tapi sebagai kawan n akak dh anggap m.i.n.a.h(bkn nama sebenar) mcm adik akak sendiri rasa sedih tgk m.i.n.a.h(bkn nama sebenar)
jadi camni, iyer ler dulu2 kan kite rapat so akak terpanggil nk wat entry warkah berlagu sendu khas buat m.i.n.a.h(bkn nama sebenar) mybe kalau m.i.n.a.h(bkn nama sebenar) baca blog akak u akan rasa lebih tenang(harap2 ler hehe) kalau ade masalah kite ler jumpe atau pun leh roger2 kuar sama2 ker tengok wayang sama2 ngan "pakwe baru"kak eila yg comey lote 2 hehe...

ok la ler sori kalau m.i.n.a.h(bkn nama sebenar) x suke entry akak ni tapi ni sume sekadar nasihat n pandangan akak jer ok byeeeeee....peace : )

Elephant Man



nape muke die camni ekkk ketumbuhan ke atau kecacatan semenjak lahir lagi??? ibu2 mengandung dilarang tgk video ni .....

bersyukur la kite dilahirkan normal walaupon kite x cantik atau x ensem yg penting kite normal alhamdulillah...

Thursday, June 23, 2011

marsha main londeh wat gempak....

hai askum aku sebenarnyer nk tahu ape motif sebenar si marsha main londeh 2 wat citer konon2 die dh kawin ,xde bende lain ke yg die nk buat selain dari citer die dh kawin pelik btl minah tamparuli sekor ni,
poyo jer dok citer kat hairan metro dengan penuh konfident dok canang satu malaysia haprak tul arrr....
mati2 aku caya die dh kawin bengong2....sekali lagi aku nk tulis MOTIF?????



KUALA LUMPUR: “Ya, memang saya sudah berkahwin, Ahad lalu,” kata penyanyi dan pelakon, Marsha Milan Londoh, 26, sekali gus menamatkan pelbagai gosip mengenai status terkini dirinya.
Artis berasal dari Sabah itu dicungkil bakatnya melalui program realiti Akademi Fantasia musim ketiga (AF3) berkata, majlis perkahwinannya berlangsung di Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM), Kepong.
Bagaimanapun, dia yang berketurunan Dusun dan beragama Kristian enggan mengulas lanjut mengenai perkahwinannya itu serta menafikan sengaja menyembunyikannya daripada pengetahuan media.

“Bukan niat saya menyembunyikannya daripada media tetapi saya cuma mahu melakukan kejutan. Bagaimanapun, saya akan menjelaskan segala-galanya kepada rakan media dalam minggu ini.


“Buat masa ini saya perlu mendiamkan diri terlebih dulu kerana saya tidak mahu memperbesarkan perkara ini,” katanya ketika dihubungi Harian Metro, semalam.



tup2 ari ni kat paper lain lak die citer marsha ko ni mng sengal.....


Marsha mohon maaf


E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel
KUALA LUMPUR: “Saya mohon maaf kepada pembaca Harian Metro dan peminat dengan kenyataan dikeluarkan semalam kononnya saya sudah berkahwin dan sengaja merancang satu kejutan atau gimik.
“Semua itu salah faham dan tindakan langsung tidak disengajakan,” kata Marsha Milan Londoh bagi memperjelaskan kenyataannya dalam Harian Metro semalam yang dia berkahwin sehingga ada pihak beranggapan dia sengaja menimbulkan kontroversi.

Penyanyi berusia 26 tahun yang berasal daripada Sabah itu menyifatkan kenyataannya itu sesuatu yang tidak dirancang dan bukan niatnya.

Marsha bagaimanapun mengakui yang ada membuat beberapa kenyataan di laman sosial peribadi Twitter miliknya hingga membuatkan pihak media dan peminat tertanya-tanya statusnya. Malah sebelum itu, penyanyi berketurunan Dusun dan beragama Kristian itu menyatakan yang gambarnya lengkap dengan busana pengantin menarik minat banyak pihak mengetahuinya.

Hakikatnya, semua itu hanya babak dalam muzik video lagu barunya berjudul Bila yang menjalani penggambaran di Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM), Kepong Ahad lalu.

“Saya benar-benar tidak menyangka perkara ini menjadi isu besar kerana ia hanya satu penggambaran muzik video yang mengisahkan saya menjadi seorang pengantin.


“Namun bukan niat saya membuat gimik atau mengatur kejutan buat semua pihak kerana jika difikirkan semula, gambar di sebalik tabir pembikinan muzik video itu terlebih dulu dimuat turun di laman sosial Facebook. “Justeru saya menafikan beberapa kenyataan dan dakwaan dalam beberapa blog yang kononnya saya sengaja ingin membuat kejutan tapi ia tidak menjadi,” katanya. Pelakon drama siri Kum Kum The Series itu bagaimanapun menyifatkan perkara yang berlaku ini satu pengajaran buatnya buatnya sebagai seorang selebriti.

sengalkan?????????????????

Wednesday, June 22, 2011

hari2 benda yg sama

semenjak 2 menjak ni cam malas jer nk berblog bukan ade orang baca pon klu ade alhamdulillah xde nk wat camner mybe blog aku ni x best cam blog org lain!

semenjak akhir2 ni aku rsa cam boring jer kehidupan aku hari2 aku wat benda yang sama xde pembeharuan lansung aku teringin nk explore kehidupan lain dari yang lain ni x hari2  benda yg sama jer aku buat!

judual harian hidup aku :
6.15 am - bangun smyg subuh (kdg2 ade gak terbabas tido sedar2 kul 8 sengal)

7.30 am -mandi (paling2 setengah jam aku dok ronggeng dlm jamban)

8.30 am - makeup(touch up pon sama setengah jam budget lawa ler konon)

9.00 am - keje(ari2 drive muak wei bosan teringin nk jadi mem besar dok kat belakang)

10.00 am - dok termenung jap pastu bkk butik(aku wat butik akak aku cam aku yg pya)

11.00 am - lakukan tugas harian bersih2 butik n sbgnyer(boringgggg)

1.00 pm - lunch(bab lunch pon bosan ari2 bde yg sama blueekkk)

2.00 pm - smyg zohor (part smyg aku ske psl pas smyg aku bleh bantai tido dlm stor)

3.00 pm - wat keje n sambil borak serta bergurau senda ( boring ari2 aku tgk muke org yg sama jer)

4.00 pm - lepak sampai lebam

5.00 pm - smyg asar

6.00 pm -lepak

7.00 pm - balik umah (klu ade hal cawangan 1 ag kul 9.00 ler aku balik)

7.30 - smyg maghrib

8.00 pm - makan

9.00 pm - lepak depan tv (tv pon boring gak xde citer menarik)

9.30 pm - smyg insyak

10.00 pm - berblog sambil berfb sampai lebam

1.00 am - krooohhhhh......membuta

benda sama jer aku buat ari2 bosan beb teman2 sepermainan pon x ramai nasib baik ler ade ade blog bleh gak menghilangkan keboringan yg melanda diri walaupon blog aku suam2 kuku tapi aku ske berblog!
but thanks sape2 yg sudi singgah membaca kat blog aku ni so uollsss enjoy ok bye...

Tuesday, June 21, 2011

stanza cinta...nora elena

nora elena dah abis tiba2 jer aku rasa rindu kat abang seth,makan x selera badan pon lemah2 semangat  "abang seth dimana kan ku cari ganti diri mu yang kacak lagi romantik"


abih jer nora elena tiba2 jer ade drama ni setakat ni citer ni ok ler....



Sinopsis Stanza Cinta

Amni Sorfina(Ketenangan yang suci)…seindah namanya seindah itulah peribadinya!! Dia hanyalah seorang wanita akhir zaman yang sedaya upaya untuk menjadi solehah. Namun..jalan yang terbentang dihadapannya selalu berombak dan tidak pernah tenang. Ujian itulah teman baik yang selalu mengikutnya kemanapun dia melangkah. 

Ketika bahagia mula menyapa dirinya, ketika bunga-bunga sakura mengembang dengan indahnya, ketika dia mula tersenyum bahagia....tiba-tiba sahaja segalanya menjadi begitu menyiksakan jiwa dan menikam-nikam tangkai hatinya. Seolah-olah istilah bahagia itu bukan untuknya. Apa sahaja yang diimpikan dan diharapkan tidak pernah menjelma menjadi kenyataan. Sering sahaja Allah mengambil orang-orang yang disayangi dari sisinya. 

Sehingga pernah dia merintih hiba, “Ya Allah...apakah tiada yang namanya bahagia itu untukku didunia ini?? Kenapa hidup ini sering tidak menyebelahi diriku? Andai dengan segala derita ini Engkau ingin menghapuskan segala dosa-dosaku, alangkah ringannya penderitaan ini. Andai dengan derita ini Engkau ingin selamatkan aku dari neraka-Mu dan memasukkan aku kedalam syurga-Mu yang kekal abadi..alangkah indahnya penderitaan ini”

Irfan Ikmal - “Amni itu seorang bidadari yang sangat lemah lembut dan penyayang...namun dia seorang yang tegas. Amni seorang wanita yang suka menangis dan mudah tersentuh hatinya...namun dia seorang yang sangat tabah!! Amni seorang Hawa yang mempunyai cinta yang begitu besar buat Sang Adamnya….namun dilindungi ia disebalik prinsip-prinsip yang dipertahankannya. Amni menunjukkan cahaya ketika aku teraba-raba dalam kegelapan. Dialah yang membuatkan aku mampu tersenyum dengan cintanya…juga dengan cinta Tuhan yang diajarkannya padaku”

Taufiq Imran, Bandung Indonesia – “Subhanallah…Amni adalah sosok wanita solehah yang ingin aku jadikan zaujah disisiku. Aku membutuhkan dukungannya sebagai peneguhku, aku membutuhkan doanya untuk kehidupanku, aku membutuhkan senyumnya untuk mengatasi kesedihanku...dan aku juga membutuhkan dirinya untuk membuatkan hidupku menjadi sempurna. Aku ingin selamanya melalui lorong-lorong dakwah ini ditemani zaujah yang seindah dirinya…Aku sungguh mencintainya kerana Allah…..”



Simpang kehidupan Amni begitu rumit dan melelahkan. Terhidang dengan derita dan airmata. Walaupun cinta itu ada didepan matanya, namun dia tidak pernah sempat mengecapi makna bahagia itu. Hatinya sering luluh dan terluka kerana cinta yang dimiliki.  

Apakah Amni akhirnya berada disisi Taufiq…seorang lelaki yang begitu dicintainya, lelaki soleh yang mula mengajar Amni makna cinta sejati, Sang Adam pertama yang telah berjaya membeli cintanya yang paling mahal itu? Atau Irfan Ikmal yang selalu hadir dengan cinta yang luhur dan suci untukAmni. Yang rela memberikan seluruh kebahagiaan yang dimilikinya untuk Amni. Mestikah dia memilih cinta ini? Tidak bisakah dia mengecapi bahagia tanpa perlu menyakiti insan lain? 

“Ya Allah….segalanya kuserahkan kepada-Mu. Aku hanya hamba-Mu yang kerdil yang tidak bisa berbuat banyak. Biarlah Engkau yang memilih cinta dan memilih kehidupan untukku. Aku tidak ingin memaksa Engkau memberikan apa yang aku mahu…berikanlah apa yang terbaik menurut ilmu-Mu itu padaku. Kerana seluruh hidupku..cintaku..dan nyawaku adalah milik-Mu yang mutlak dan hakiki!!!!” – Amni Sorfina



sekurang2nyer dapat meredakan kesan kerinduan terhadap abang seth termancho abab ini,
tapi dalam citer ni nama die irfan,tapi dlm drama ni si irfan aka arron aziz ni bawak watak cam playboy gitiewww n notty2 " irfan please jgg notty2 i x ske ok"
drama ni pon cam drama nora elena gak diadaptasi dari novel stannza cinta,aku x prnh baca lagi novel ni klu novel nora elena 2,5 kali aku khatam terbaek dari ladang!

aku ske tgk si fathia aka amni 2 pakai tudung comey jer kan bagus klu die pakai tudung betul2 manis jer nampak terserlah keayuan wajah die yg comey 2,dulu masa aku tgk die dlm drama nurkasih 2 aku igt die mng bertudung rupa2nyer x,si fathia ni dulu model klu koramg prasan die prnh jadi model iklan shampoo sunsilk masa dalam iklan 2 die bertudung mati2 aku igt die bertudung!

fizz fairuz aka taufiq ,fizz fairuz ni mng sesuai klu pegang watak alim2 kucing camni,dalam drama ni fizz ni penyanyi nashyid x silap aku ler maklum ler baru episod 1 citer die pon aku x bpr paham lagi!

kalau korang rasa2 nak tengok drama stanza cinta ni korang leh tgk kat tv3,setiap hari ahad jam 9.00 pm!
ok byeeeeee....

Monday, June 20, 2011

orang ajak dating...

hai...camner ekkkk kalau korang dalam situasi belum ready nk jumpe org 2 tapi orang 2 paksa gak nk jumpe?
ape kite nk bagi alasan?? 

alasan pertama:
cakap jer terus terang aku x suke kat ko pasal ko x ensem(tapi die baik x baik ckp camtu kt die)

alasan kedua :
i bz gilerrrrr...nk kuar pon xsempat!(pedahal x bz pon wat2 bz sbnrnyer pas2 xkan tiap kali nk die ajak kite kuar asyik cakap ayat sama jer "i bz xde masa")

alasan ketiga :
i kesian kat u i tau u xde duit hujung2 bulan camni (die ajak kite kuar mst die yg belanje kan x g2??)

alasan keempat :
malas nk kuar ler xde mood nk tengok muke u pon i x selera(cam kejam lak ayat 2)

alasan kelima :
cakap jer ngan die i rasa i belum sedia nk jumpe u lagi pon i x baper kenal u mane tau tibe2 jer u buat bende bukan2 i x rela ok!!!!!(mne ler tau kot jantan 2 perogol bersiri)

alasan kelima :
ok kite kuar tapi dengan syarat i bawak kawan i (utamakan keselamatan anda)

yang mane satu agaknyer alasan paling sesuai nk cakap ngan orang 2?lagi pon laki kalau kite dah bagi banyak sangat alasan sgt lama2 mesti die bosan ngan kite pastu hubungan jadi hambar n pastu terus senyap dalam kata lain hubungan ni x menjadi dan x berkembang betul x?




Friday, June 17, 2011

ayah i lap u...

hari bapa jarang org dok kecoh2 kalau ari ibu sume kecoh,ari ayah dipandang sepi,nape ekkk?
ari ayah x meriah cam ari ibu aku tgk anak2 pon x berahi nak sambut,kalau ari ibu mesti skang ni dok sibuk plan ngan adik beradik nk beli hadiah ape kat mak,tapi ari ayah x camtu pelik2....!

xde ayah xde ler kite kat dunia ni, kadang2 kite pikir golongan bapak2 ni jarang memainkan peranan dalam mendidik anak2, sume jatuh kat tangan ibu,sbb 2 kalau ari ibu sume kecoh cam nk raya bagai!

ayah aku antara manusia kat muke bumi ni paling tegas dalam mendidik anak2 die,ayah aku garang ok masa kecik2 dulu aku takut sangat kat ayah aku sampai aku nk ape2 aku mst mintak kat mak aku,
sampai kadang2 aku pikir ayah aku x sygkan aku ker asyik marah2  jer!
tapi sebenarnyer ayah aku sygkan aku,aku dpt rasa aura kasih sayang tiap kali aku dekat ngan die,
tambah aku anak ank die yg last lagi ler die syg hehe...

tapi skang ayah aku x garang cam dulu dah maklum la anak2 sume dh besar,sampai cucu2 die pon x takutkan die dah ler cucu2 ayah aku sumenyer buas serta ganas die tgk cucu die wat bising die wat slamber blue hippo jer,
kalau dulu pantang aku,abg2 n akak2 aku bising macam halilintar sore ayah aku sound ktorg sume kecut perot terus dok diam garang x garang ayah aku hehe...

walaupon ayah aku garang tapi aku tetap sygkan die die la hero die la segala2nyer bagi aku.
alhamdulillah ayah,mak serta akak aku dah selamat sampai kat malaysia,pagi td sempat ler jumpe diorg tapi jap jer maklum aku keje nyampah!ayah aku x bpr sihat teruk btl aku tgk die batuk ngeri beb harap pasni ok la n mak aku alhamdulillah sihat mgkn selama ni die asyik x sihat jer kat mekah allah bagi kesihatan yg baik!

untuk ayah ku tersyg selamat ari bapa n i luv u so much....muahhh...muahhh...
terima kasih sbb besarkan ktorg sume...


                     famly haji othman zakaria my beloved ayah....

Wednesday, June 15, 2011

orang gi umrah dah balik...

alhmadulillah....akak aku,suami die n my beloved baby selamat sampai ke malaysia cuma mak,ayah n akak yg sorang lg 2 otw balik ke malaysia diorg gi asing2 2 pasal balik pon asing2 td akak aku call diorg transit kat dhaka esk bru fly dr dhaka terus ke malaysia rindunyer kat mak n ayah aku dh ler sume x baper sihat sbb kat mekah skang cuaca sangat panas serta berdebu so diorg sume dok batuk2 harap2 sume ok ler n selamat sampai!

x sabar rasanyer nk jumpe diorg ntah sempat ke x aku jumpe pasal aku keje sob...sob...sob...
jawabnyer raya kot ler aku jumpe uwaaaa....sedihnyer..

tadi akak aku hadiahkan abaya cantik siot glam gitewww....kalau i pakai hehehe...
lip..lap..lip...lap batu kat abaya 2 santek sangat kreatif tul pak arab kalau kat malaysia harga beratus tapi xde ler cantik sangat tapi yg akak aku hadiahkan kat aku ni pergh cantik...

cantikkan simple tapi menarik nak wat kawin pon bleh ni....hehehe

ni batu bling2 kat bahagian tangan cantik uollssss...i tell u tapi kat pic x baper nk bling2...

raya haji nanti leh pakai nk pakai cam hari2 biase cam glamour sgt....

ok bye 2 jer citer hehehe...

cik abe saya kene belasah!

ngilu hati aku tgk cik abe aku kena belasah nasib baik x cedera parah,cedera pon xpe i tahu u buat sume ni demi untuk negeri kelate tercinta,tapi ape2 pon i rasa sedih tgk u kena bantai kt team perak td x ptt tau diorg belasah u camtu i tgk u sgt berdisiplin,sgt sweet n bersungguh2,nasib baik TRW menang malam ni klu x menang i lak gi belasah u hehehe...gurau jer i xkan belasah u paling2 i penampor sedas!

tapi i tgk malam ni u sangat bersemangat waja i rasa kagum n i rasa u sgt kacak malam ni mata i x bleh lari dari memandang tahap kekentalan u bermain bola,sangat berkarisma,tapi yang paling i sedih tgk daudsu la cian die main bola pon cam takut2 mybe die trauma kot tkt wat kesilapan sekali lagi,lagi pon ramai org dok salahkan die sbb die ler klate kalah piala fa ari 2 xpe2 abe daud fighting!!!!!

tapi i harap u terus menerus mempemerkan semangat kekentalan cam u main malam ni u buat kagum ok!
ni yang i sayang u lebih ni...!

cik abe saya yang kental n kacak!!!!!


muko abe daud hok frust nungging...siye dio!

ni anak sdare aku,ni adalah kesan daripada kekalahan klate ari 2 muke x bleh blah hehehe...


congrat TRW atas kemenangan  malam ni gomo klate gomo....
klate 1- perak 0

Monday, June 13, 2011

sape diorg ni????

hai UOLSSS...i just nk tya sape diorg ni? sume x cukup kain kalau UOLSS miskin sekali pon jgn ler dok pki camni UOLSS igt UOLSS ni lawa sgt kerrr???yerkkkk...please!!!!!


NAEMAH sape ko?????x kenal pon artis mane lak ni eeee...please


ni sekor lagi MIA KAMIL sape ko??? i X kenal ok!!!!!muke plastik omg...

sume stok x cukup kain kalau korang perlukan kain jgn segan2 mintak ngan aku,aku bleh bagi byk kain perca berlambak2 kat opis aku, nk ker aku bleh bagi,atau pon korang hubungi Talian Nur 15999 iyer untuk meminta bantuan INSYALLAH dato shahrizat jalil akan membantu korang class menjahit!

remuk hati jimmy...

sedih aku baca kisah jimmy shanley kat metro ari ni,ape ler nasib die dapat bini camtu dlm erti kata lain jimmy salah pilih bini tapi dh jodoh apo nk dikato,bahagia yang dicari tapi perit yang die lalui,jimmy ni dah abih sedaya upaya die nk selamatkan rumah tangga die tapi nasib x menyebelahi die bini die terus menerus buat perangai,
aku x tahu la ape motif sebenar bini die wat kt jimmy camtu kalau xnak bagi ler kat aku hehehe..

mcm yang kite sume tahu jimmy ni dah baper kali naik turun mahkamah,die buat sume ni sbb nk selamatkan rumah tangga die,die nk bini die kembali kat die n taat tapi bini die tetap ingkar,aku rasa bini jimmy ni mng xnk kat die lagi kot,kalau bleh die nk jimmy ceraikan die tapi jimmy xnk pasal die sygkan bini tambah2 skang bini die ngah pegnent n ngah tggu hari nk melahirkan...baby pertama diorg.

aku baca kisah diorg ni kat metro ari ni ade part2 sedih yg jimmy dok citer sedih giler kecian die...
dia cakap cmni.

*inai dijari merah,tapi isteri dah lari kami sempat duduk serumah selama 20 hari tetapi kalau diikutkan saya       hanya dapat bersama 10 hari.


*dirumah semua saya sediakan bahkan makan minum saya sediakan,kain baju saya hantar dobi,bangun tak perlu buat apa-apa,saya x kisah asalkan dia gembira.


*sejak die keluar rumah dan tak balik lagi,setiap hari saya menunggunya,apabila terdengar kereta berhenti depan rumah pantas menyelak langsir,manalah tahu dia balik.


*sebaik saya tahu dia mengandung,teringin benar hati ini menjaganya,membawa menjalani pemeriksaan diklinik dan melihat gambar imbasan bayi kami,namun saya tak merasa semua ini.

nk baca kisah selanjuknya korang klik2 kat SINI.

kesiankan sedih giler beb,bayangkan kalau kita kat tempat die eeee...x dapat aku bayangkan!!!
kiranyer jimmy ni sangat tabah dan penyabar kalau laki lain dah lama kot kena cerai.

sama2 la kita doakan semoga jimmy menemui kebahagian yang dicari semoga dia tabah jalani kehidupan ni sesungguhnya allah sentiasa ade sisi hambanyer yang dlm kesusahan byk2kan berdoa tu jer yang kite mampu buat,
mungkin ade hikmah disebalik sume ni.

           happy jer nampak tapi sebaliknyer kite sume x tahu...

Sunday, June 12, 2011

frust nonggeng nyior....

iyer aku frust giler smpi skang jantung aku berdegup x stabil rasa nak pitam pon ade,perot pon tb jd lapar,
ni ler masalah aku klu diri dilanda kekecewaan dlm kepala igt makanan skang aku ngah terbayang nk makan
sandwish chessse ciptaan aku!

aku igt  pasni dpt ler bermegah2 ngan kawan aku pasal bende ni ler aku gaduh ngan kawan aku pikir balik
cam budak tadika nk gaduh gara2 BOLA kih..kih..kih..
iyer aku gaduh pasal bola klate lwn ganu kwn aku ore ganu so aku ngan die dok fight sape yg menang,aku ckp klate menang die ckp ganu menang mng sejibik cam budak tadika,gaduh kt fb lak 2 ngeh...ngeh..ngeh..

ternyata tekaan aku salah klate KALOH ganu MENANG uwaaaaa.....tidakkkkkkkk!!!!!!!!!!
xpe mgkn xde rezeki tahun dpn kito try gomo molek!

tp aku mng frust nmpk sgt TRW x main sggh2 cam ari 2 masa lawan ganu ok lak tp malam ni cam lembik jer tapi x bleh salahkan diorg mybe diorg penat kot sebagai penyokong kite kena paham keadaan diorg mgkn diorg dh cuba sebaik mungkin tapi xde rezeki!tapi aku doakan TRW akan menjulang piala liga malaysia sekali lagi tahun ni insyallah....


aku minat sorang ngan pemain TRW Ramzul Zahini Adenan  ensem hehehe...

ohhhh....kacak luar kacak dalam kacak dengar sini...ensem

penuh ngan karisma walaupon tgh main bola auwwww....











































































































GOMO KLATE GOMO,GOMO SMPI ABIH.....


























































































Friday, June 10, 2011

roti pon naik harga..

petang td tibe2 jer terasa lapar pastu aku menuju kedestinasi budget pebretku di7ELEVEN untuk mencari sesuap roti dan cekedish,aku ni mng regular customer kt 7ELEVEN 2 bleh dikatakan akak2 cashier,adik2 cashier n abg2 cashier knl aku,ade yg meluat ade gak yg ske ngan aku pasal ari2 dok gi c2 pttnyer diorg ucap tenkiu ler kat aku aku dh kayakan bos diorg btl x?

kalau lama aku x gi 7ELEVEN bdk2 2mst tya aku...
adik cashier: akak asal lama x nmpk?
aku: nape rindu ekkk?
adik cashier: hehehe ade2 jer akak ni.
aku: iyer akak mng sentiase ade cma kdg akak jd halimunan ko jer yg x tahu!
       perli aku ler 2

kite sambung citer petang td,aku kuar dgn semangat berkobar2 bwk duit sehinggit terus gi sambar roti pebret ku roti coklat jenama ape aku lupa inti die perghh bisa mencomot bibir anda sedap...sedap...sedap..
pastu aku pon bwk kat kaunter nk gi byr bwk kuar sehinggit bagi kt akak cashier 2 pastu akak cashier 2 pandang jer aku..

aku : nape kak?
akak cashier : roti ni RM1.10,dh naik harga ler dik!!!
aku : apeeeee....naik harga???asal lak naik harga?cam bodoh jer soalan aku
akak cashier : x tahu ler dik skang sume roti dh naik harga!
aku : ooo....camtu ekkk..

 aku pon korek2 poket suar nasib baik ade terselit 10 sen dlm poket klu x terpksa la aku merayu kat akak 2 kasi diskaun x pon akak belanja sy bleh hehehe....
x sgka aku roti pon leh naik harga klu dlu2 roti n maggi ni mknan ruji time2 kering tp skang x lagi maggi pon mahal skang ni satu peket ade ler 5 hinggit 6 hinggit baik beli beli nasi kyg pon kyg!x gitu yg berhormat???




Thursday, June 9, 2011

lelaki ini luahkan prasaan kat aku...

hehehe...tjk x bleh blah,tp btl ade sorang mamat ni tb2 jer meluahkan prsaan die kt aku tp bkn prsaan cinta yg terbuku atau tertapau pada aku tp prsaan pada die pd aweks die mula2 aku muskil gak asal die dok citer kat aku ekkk?padahal nk kta knl sgt x setakat knl kt fb selalu  gak aku dok chating ngan die aku ske chating ngan psl die ensem so bleh aku ayat2 die sikit tp malang s,kali bru nk buka langkah maju kehadapan die dh ade aweks adussshh..melepas xpe2 kumbang bkn sekor tp berekor2 sbb setakat ni aku x prnh lagi aku dgr kumbang dh pupus alam serba indah ni!

aku nk story kat korang kisah cinta yg sgt indah lagi sadis kalah citer nora elena tp laki ni x tergolong lelaki idaman cam abang seth...



                                                                            cantik ke i abang seth maluuuuuuuu......


lari tajuk lak citer die camni mamat ni die ade aweks tp awek die tua 2 thn dari die!
so aku ckp ler kt die,

ape masalah awk? rsanyer umo aweks awk ngan awk xde ler beza sgt 2 tahun ok la 2....
 aku tya lagi ke awak tkt aweks awk cpt monopouse?????hehehe slamber jer kau tya dimana sifat kemaluan ko eila!!!!


mamat 2 berkata2...


mcm2 yg sy pikir sy tkt klu famly die x dpt terima sy maklum la sy ni study lagi makan minum pon mak bapak sy tanggung,
saya takut mak bapak die x dpt terima sy sbb sy ni muda dr anak die!
saya takut nnt mak bapak die carikan jodoh utk die klu sy lmbt msk minang!
tkt?????melepas derrr..




aku lak berkata2!


awak bincang la ngan  aweks awk cakap ngan die yang awak ni siyes ngan die klu bleh loni pn saya nk msk minang.....


mamat 2 lak berkata2!


nnt la saya bincang ngan die saya xnk kehilangan die saya sayangkan die sy x bleh hidup tanpa die, bleh mati sy klu tb2 sy kehilangan die..!!!!
mati???jgn derr lu jgn wat bde gilo...


pergh...siyes giler mamat ni klu aku ler ble ade laki ckp camtu kat aku aku akan ckp camni kat die..
"B" I SANGGUP TUNGGU U WALAUPUN I KREPOT ATAU KERTU SEKALI PUN!!!!


aku berkata2!!!
nape awak citer sume ni kat saya?????ayat x bleh blah drama queen kah aku




die talk 2 me back hancur english aku 2 pentingnyer english education bab kata ucop wilcha
saya cuma nk pendapat orang yang lebih matang dari saya!
iyer aku mng matang tapi aku xske ble ade org ckp aku tua...


die berkata2 lagi!
camner saya nak berkomunikasi redah ngan aweks saya,
saya ni kasar sore kalah kak petir????


aku berkata2!!!
awak x bleh kasar p,puan x ske awak kena la romantik2 sikit romantik ok no romen2
dosa!awak kena jadi diri sendiri bukan kontrol macho semata2 nnt hancor!
perempuan ske klu laki camtu!
klu ade laki cam abg seth ok gak romantik i like...


die berkata2 lg!!!
saya rasa saya kena bincang ngan die cpt2 masa dh suntuk ni saya sayangkan die,
saya harap die memahami saya kan best klu saya ade awek cam awk senang kiro..
perghh tiba-tiba...




























































perghhhh...kalah 'doktor fadlun kamsun' korang rasa aku ni sesuai ke jadi pakar motivasi????
hahaha..
kata2 akhir dari saya fighting2 aja...aja...aja!!!!

Wednesday, June 8, 2011

lagak x bleh blah...

hai salam satu malaysia dan assalamualaikum,pergh meluat bengang x sebagainyer aku rsa nape ler ade jenis manusia yg berlagak pandai padahal bodoh,bleh dikatakan selama aku kenal manusia ini die sgt berlagak smpi aku malu ble die berlagak dpn orang lain, iyer ler die kawan aku ble die buat hal aku lak rsa malu...

orang lain tya aku aku balik 'wei asal kawan ko 2 berlagak sgt cam gampang jer'????

pergh malu siot rsa cam muke aku kne simbah asid 14 baldi time2 gak aku nk gi terjun lombong!
x sggp lagi aku nk berhadapan ngan insan2 yg x  berdosa 2  pasni aku malu!
ptt ke aku g mintak maaf pade insan x berdosa 2 atau aku wat dekkkk jer???
aku sendiri x tahu nape ler manusia gampang 2 bleh ckp main lepas jer padahal bru 14 saat knl.....
kawan abg aku lak 2 smpi skang aku rsa x tenang hidup aku rsa cam diselubungi kekesalan yg x berkesudahan!
aku x tahu dh nk wat ape aku buntu otak pon x bpr nk btl dh ape aku nk ckp ngan insan2 x berdosa 2 nnt.!
kite tgk la cmner esk....!


                               tencion!!!!!



Tuesday, June 7, 2011

saya gumbira....

smlm aku kerinduan ari ni aku kegembiraan rsa nk loncat...loncat...nk golek...golek...pusing...pusing n jerit cam tarzan...
seminggu dh mak aku pergi jauh nun dimekah petang td die call aku rsa nk nangis jer ble dgr sore mak aku tahan jer  klu start nangis bleh banjir shah alam sob...sob..sob...!
da byk ari aku try call mak aku tp x dpt2 naik risau x sdp ati mcm2 ler rsa selagi x dgr sore die cam x senang ddk, iyer ler org tua kite, jauh lak 2 mcm2 aku pikir sihat x mak aku camner ler keadaan die sbb mak aku x bpr sihat ade kencing manis,ari 2 hampir2 die kne strok tp smpt bwk gi hospital alhamdulillah die ok sikit cuma x bleh jalan laju2,jln pon kne pimpin tgn die!
x sabar nk tunggu mak aku balik nk peluk cium mak rinduuuu...

mak n ayah saya dua2 saya rinduuuuu......

aku rindu sayang kamooo...

dan sebenarnyer aku rindukn seseorg tanpa die ibarat layang2 terputus talinyer,aku rindukan gelak tawa die,senyum riang die dan aku rindukan segala2 tentang die!hampir 3 ari x jumpe tp diibarat 3 thn lamanye, seksa jiwa aku, aku rindukan die sgt2 x sabar menanti kepulangan die nk peluk cium die nk gomol2 die nk cubit2 die nk main nyorok2 ngan die nk jalan2 ngan die sambil berpegangan tgn n berlari2 anak2 ditaman!
nun jauh beribu batu die tinggalkan aku sendiri disini aku sunyi sgt aku hanya mampu menatap gambar die sebagai pengubat duka lara rindukan die, BABY cpt le blk rindu ni,selalunyer aku x rindu camni tp ntah ler kali aku rindu n asyik terigtkan die jer mungkin sbb die jauh beribu batu merentas selat2 (selat pe x igt)!
sblm die pergi die ade tinggalkan nota khas buat aku walaupun ayat die pendek n tulisan cam cakar harimau tp aku x kisah aku sgt hargai penberian die 2 smpi skang aku simpan klu bleh aku nk framekan tp nnt apek kedai frame 2 igt aku mereng lak so aku simpan jer ler bwh bantal bleh ler kau bca anytime ble aku igt kat die....!

alololo...sweetnyer my baby windu muahhh....muahhhh











































moksu rindu baby cpt balik ekkkk....sob...sob...sob...

Monday, June 6, 2011

nape die ensem????

comey x die ni?????comey kn...kn...kn...alololo sweet giler aku rampok pic mamat ni kt fb,jahat x aku??? cikgu wafi sy mntak sori sbb curik pic cikgu sy bkn nk menderem cikgu sje nk promote cikgu sbb cikgu ensem gilerrr...hehehe..!nama mamat ni  wafi die cikgu ok klu ler aku jd anak murid die sah2 aku rajin luar biase n comfirm aku x poteng class kah...kah...kah..! umo die 27 thn asal ganu,nk kenal die leh add fb die korang cr sendiri cr ler smpi lebam kt fb nnt!

ni sorang lagi jejaka ensem ni aku x rampok tp aku cilok baekkkk punya,ensem kan die muke die iras muke mamat korea ni x caya korang tgk sendiri...
aku bagi pic dr sisi jer aku tkt korang jth cinta kt die nnt!!!!die ni pn ade fb gak korang cr ler smpi lebam hehe...
sama x muke diorang samakan ade iras2 gitewwww...comey anak sape ler 2????
nama mamat ni sheikh razif pak sheikh rupanyer ptt ler ensem umo bru 21 thn asal kota bharu klate ore klate kito demo bijok2 aku pon mengedikss ler tya mcm2 siap tya awk ni ade darah keturunan cina ke?pas2 die citer ler belah atok die org thailand teruja i sbb nenek i pn asal thailand gak org x tya pon aku ckp kih...kih...kih..... , mula2 aku nk ngorat die aku tya la umo bpr,die ckp 21 ceh... bru 21 rupanyer potong stim tul,die siap ckp lg ngan aku  laki umo 21 thn dh matang tang mna matang cer citer sikit????tp skang kn trend p,puan couple ngan laki muda nk cuba try test ler ape rsanyer couple ngan anak ikan hahaha....gilerrr heh...heh...heh..







































meroyan lak aku mlm2 buta ni...!!!!jga2 sume aku adalah adelah pencinta laki jambu awas kemungkinan aku tulis e3 pasal korang ngeh...ngeh...ngeh jgn mare!

Sunday, June 5, 2011

nk mintak tolong...

tolong like2 pic saya kat sini ok.....toceee.....toceeeee....
klu korang syg aku vote skang gak kt sini tau jahat paksa2 org lak hehe....
korang nk join pon bleh gak menarik u hadiah die so klik kt sini pastu jgn lupa vote aku ekkkkk!!!!!






























x berharap pon menang pic org lain lagi cun....heh...heh...heh...



nk tya????


Blog has been removed

Sorry, the blog at...................... has been removed. This address is not available for new blogs.
Did you expect to see your blog here? See: 'I can't find my blog on the web, where is it?'
pe mkasud die ni x paham aku try bkk blog org ni tp x bleh!!!!!

Saturday, June 4, 2011

mata santek santek....

hai sume...skang ni sume org santek termsk ler aku nk santek nk tomey,nk nmpk muke budget suci n wajah penuh keimanan walaupun iman didada x bpr nk cukup lg!skang ni musim org dok pki contact lens comey2 lak 2 contact lens skang ni mcm corak n saiz klu dolu2 warna putih biase jer ade skang perghhh....sume tomey2 i like,ade yg murah yg mahal pn ade yg sedang2 pn ade kiranyer harga berpatutan ler sesuai ngan budget cukup2 mkn!firsttime aku pki contact lens masa 2 umo aku 24 tujuan aku pki contact lens bkn semata2 nk melawa tp aku rabun n aku malas nk pki spek rimas x skeeeee!!!!! aku pki jap pastu stop n thn lepas dok giler balik pki contact len,
selalu aku beli jenama freshcon tp kurang sesuai ngan aku perghhh...pedih giler mata kau mata rsa cam kering jer x best....x best...!pastu tukar brand lain,brand pe ntah da lupa dh  brand 2 ok ler sesuai mata pon x pedih,pastu aku tukar brand lain lak aku pki brand colourvue cantek contact lens brand ni tp harga lak mahai nk mampos RM90 sepasang i tell u x bleh jadi ni pastu aku tkr brand lain lak aku paki brand geo contact lens harga die murah setakat ni aku pki ok ler xde masalah dalaman atau lemah tenga batin iyer hehe...!klu korang nk beli contact lens murah n lawa korang leh klik2 kat sini cantek u contact lens die harga pn murah2 yg paling penting free postage 2 yg aku suke 2...!!!!!

yg ni RM40 HINGGIT JER MURAH2 DIPILIH...DIPILIH....

yg ni lak RM38 HINGGIT JER giler murah dipilih..dipilih....


model x berbayar ni pakai contact lens i fairy ash brown RM40 HINGGIT JER tomeynyer die hahaha...

kalau korang berminat bleh ler follow2 blog si cantek manis ni klik2 kt sini ekkkkk!!!!!


ok tata nk tgk konsert af lak sape ler agak2nyer gi final!byeeeeee