tabung nak gi haji

orang-orang bijak pandai

Tuesday, August 2, 2011

juadah berbuka

assalamualaikum...

hai korang amacam first day puasa???alhamdulillah selesai sudah hari pertama kita berpuasa,tadi korang buka puasa dengan apa mesti makanan semua best2 kan sampai penuh satu meja biase la first day puasa macam2 nak makan.

memandang hari ni cuti aku merajinkan diri buat puding gula hangus,ternyata aku sangat terror hehhehheh terror la sangat,ikut hati macam2 nak masak tapi takut tak habis kan membazir pula,so masak jer simple2 lagi pun kat rumah umat manusia tak baper nak ramai,akak,abang ipar dan budak tecit tu balik kampung sampai hati diorang balik kampung tak ajak aku sobsobsob...

lupakan kesedihan tiada guna bersedih puasa mesti diteruskan aku nak sajikan juadah berbuka hari pertama berpuasa,disamping memasak aku ada juga pergi bazar ramadhan ramai gile umat manusia,aku tengok masing2 membeli bagaikan setahun tak makan isshhh....nafsu2....!!!!
     
 calon2 bagi juadah berbuka yang selamat dimakan dengan jayanya
         puding yang aku masak buruk beno rupa dia tapi takpe rasa dia boleh tahan


                       karipap sardin my paberet tapi mahal giler seketul 50sen


                               pulut panggang tapi rasa dia kureng sikit 5 ketul rm2.00


                          roti john abg kpop tak makan pun rm3.50



                           laici kang tak baper laici kang macam air sirap jer tapi best gak


alhamdulillah kenyang perut sendat jer rasa habis diet program.....ok bye

No comments:

Post a Comment

kalau korang rasa korang sweet sila komen....